המתכונים המנצחים שלכם...

בפורום זה אתם מוזמנים לכתוב את כל מה שלא קשור ל iSTEP, עניינים אישיים, נושאי off topics, שרשורי "נעים להכיר" וכו'

המנהלים: rinatw, tamtam

המתכונים המנצחים שלכם...

הודעהעל ידי tamtam » ש' יוני 13, 2009 7:37 am

לכל אחד יש מנה קבועה שתמיד מצליחה לו ואותה הוא מביא לארועים חברתיים.
זה תמיד טעים, ותמיד מלווה ב...." ואוווו !!! את חייבת לתת לי את המתכון...".

שזה בדיוק המשפט שאמרתי לרינת אחרי שטעמתי את העוגה שהיא הביאה להפנינג אתמול.
אז רינת הרימה את הכפפה ורשמה את המתכון, ואני אוסיף מתכון שלי.
אתן מוזמנות לשרשר את המתכונים המנצחים שלכן, כדי שכולנו נהנה , ואח"כ נתאמן שעות ב ISTEP כדי לשרוף את הקלוריות :D
iStep - the new Fitness
תמונה
tamtam
 
הודעות: 266
הצטרף: ש' אפריל 04, 2009 1:10 am

עוגת ביסקוויטים פרווה עם אפשרות לחלבי - rinatw

הודעהעל ידי tamtam » ש' יוני 13, 2009 7:38 am

עוגת ביסקוויטים פרווה עם אפשרות לחלבי (הגירסה החלבית - טובה בהרבה.....)

החומרים:

300גר' שוקולד מריר
300גר' מרגרינה / חמאה
חב' או חב' וחצי של ביסקוויטים פתי בר (תלוי באיזה סוג משתמשים - אני משתמשת בחברת "האחים גטניו"-אבל לא קל למצוא אותם - אז לפעמים אני משתמשת ברגילים )
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר (אני שמה 1/2 וזה עדיין טעים)
כוס נס קפה בלי חלב / חלב
2 קצפת ריצ' / קצפת חלבית


מה עושים?

1. ממיסים את המרגרינה והשוקולד, ונותנים לעיסה להתקרר מעט.
2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
3. מוסיפים את החלמונים לתערובת השוקולד והמרגרינה אחד אחד תוך כדי ערבוב.
4 .מקפלים את תערובת השוקולד אל תוך קצף הביצים.
5. טובלים את הביסקוויטים בקפה/חלב ומניחים בתבנית (אם התבנית מרובעת זה ממש קל ומהר - אם היא עגולה זה קצת פאזל אבל מאוד מרשים בסוף...)
6. שופכים חצי מהתערובת שנוצרה ועושים שכבה נוספת של ביסקוויטים ושוב תערובת שוקולד.
7. מקציפים את הריצ' או הקצפת החלבית ושמים מעל.

אני מקשטת למעלה עם שבלול של סירופ שוקולד ומציירת מעיין פרוסות עוגה עם קיסם - אפשר סתם לגרד שוקולד למעלה.

מצריך קירור של כמה שעות טובות (4 לפחות)

בחלבי זה הרבה הרבה הרבה יותר טעים - אבל גם פרווה זה שוס.
iStep - the new Fitness
תמונה
tamtam
 
הודעות: 266
הצטרף: ש' אפריל 04, 2009 1:10 am

פנקייק רכים, טעימים וקלים שמתחסלים בשניות... tamtam

הודעהעל ידי tamtam » ש' יוני 13, 2009 7:42 am

להקציף בקערה עם מקצף ידני או מיקסר (עד שנהיית תערובת תפוחה - בערך דקה):
2 ביצים
0.5 כוס סוכר
1 כוס חלב
3.4 כוס מים
4 כפות שמן

אחרי ההקצפה להוסיף 1.5 כוסות קמח תופח (או 1.5 כוסות קמח רגיל + 1.5 כפיות אבקת אפיה) -
אני מנפה פנימה את הקמח ובוחשת.

זהו - לשמן מחבת קלות, למזוג עיגולים מהבלילה. לטגן על אש נמוכה, כשרואים בועות והבצק כבר לא רטוב, הופכים - בערך 3 דקות בסה"כ.

יאמממי!
iStep - the new Fitness
תמונה
tamtam
 
הודעות: 266
הצטרף: ש' אפריל 04, 2009 1:10 am

Re: המתכונים המנצחים שלכם...

הודעהעל ידי rinatw » א' יוני 14, 2009 5:57 pm

מממ....


אני הולכת להכין פנקייקים לארוחת ערב עם אליאור.....

נדווח אח"כ איך יצא ונשרוף עוד שעות איסטפ אחרי כוכב נולד......(האימון הרשמי שלי...)

יום 1 למילואים. :(
rinatw
 
הודעות: 139
הצטרף: ה' אפריל 09, 2009 10:37 pm

Re: המתכונים המנצחים שלכם...

הודעהעל ידי rinatw » א' יוני 14, 2009 7:16 pm

יופי.


תנחשו מי אוכל את הפנקייקס? :oops:
rinatw
 
הודעות: 139
הצטרף: ה' אפריל 09, 2009 10:37 pm

Re: המתכונים המנצחים שלכם...

הודעהעל ידי tamtam » ג' יוני 16, 2009 6:50 am

איך יצאו הפנקייק?
שכחתי לכתוב לתת לזה עוד 10 שניות הקצפה אחרי שמוסיפים את הקמח :(
מקווה שיצא טעים בכ"ז
תמר
iStep - the new Fitness
תמונה
tamtam
 
הודעות: 266
הצטרף: ש' אפריל 04, 2009 1:10 am

Re: המתכונים המנצחים שלכם...

הודעהעל ידי rinatw » ג' יוני 16, 2009 1:34 pm

נתתי עוד הקצפה אחרי הקמח וגם הנחתי לזה במקרר לעשר דקות (זו יתה הוראה מאליאור, הוא אמר שככה עושים וזהו!)


יצא מושלם...
אליאור טרף 5 וגם חברה של אגם שאכלה אצלנו....

אגם ונווה לא אהבו (אלוהים יודע למה, אבל בענייני אוכל כבר הפסקתי לשאול...)

אני אכלתי אחד וחצי ואת השלוש שנשארו בסוף שלחתי לשכנה שבהריון - גם ככה כבר יש לה סיבה טובה להשמין...
(והיא כבר באה לקחת את המתכון!)

בכל אופן - המתכון נכנס לרשימה שלי!
rinatw
 
הודעות: 139
הצטרף: ה' אפריל 09, 2009 10:37 pm

Re: המתכונים המנצחים שלכם...

הודעהעל ידי tamtam » ג' יוני 16, 2009 11:22 pm

מגניב, שמחה לשמוע!
דרך אגב - המתכון המקורי הוא עם כמויות כפולות, אני עושה ככה, כי יוצאים המון...
אבל, אפשר לעשות כמות כפולה, למזוג את הבלילה לבקבוק ולשמור במקרר.
זה נשמר די הרבה זמן, ואז פשוט מנערים את הבקבוק, משמנים קלות מחבת וצ'יק צ'אק יש ארוחת ערב....
iStep - the new Fitness
תמונה
tamtam
 
הודעות: 266
הצטרף: ש' אפריל 04, 2009 1:10 am

מתכון קל לעוף עם ירקות - יאמי

הודעהעל ידי tamtam » ג' יולי 07, 2009 12:03 am

אני ממש לא מהבשלנים.... אז כשכבר אני טורחת להכין משהו והוא גם מצליח אני רצה לספר :-)

היום הכנתי עוף עם ירקות, וריאציה שלי למתכון של פירגה (למי שלא מכיר www.pirge.co.il - מומלץ!)

אז ככה:

חותכים ושומרים יחד:

2 בצלים (קודם לחצי ואז לפרוסות)
4 גזרים טבעות עבות

סלסלת פטריות שמפיניון - חותכים לחצ כל פטריה (נראה לי שאפשר לוותר על זה...)

חותכים ושומרים יחד -
4 תפוחי אדמה - לרבעים
2 בטטות - לחתיכות בגודל של תפ"א החתוכים.

8 כרעיים של עוף - מופרדות לשוק והחלק השני (שכחתי איך קוראים לו...)

1. מחממים שמן בסיר גדול (שכבה לא עבה), מטגנים את העוף 3 דקות משני הצדדים כדי שיזהיב קצת, תוך כדי מתבלים בכף מרק עוף, חצי כפית מלח - מוציאים מהסיר
2. מוסיפים לשמן שנשאר בסיר את הבצל והגזר - מטגנים עד להשחמה קלה של הבצל - 12 דקות.
3. מוסיפים : כף סילאן, פטריות ואת העוף ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב.
4. שופכים על הכל מים עד לכיסוי ומתבלים: 2 כפות פפריקה, כף מרק בצל, כף מרק עוף, כף כורכום (אומרים שזה מאוד בריא), מלח ופלפל.
5. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות.
6. מוסיפים את התפ"א והבטטה , מערבבים קלות וממשיכים לבשל הכל יחד לעוד 30 דקות.

יצא יאממממי.....
,
iStep - the new Fitness
תמונה
tamtam
 
הודעות: 266
הצטרף: ש' אפריל 04, 2009 1:10 am

Re: מתכון קל לעוף עם ירקות - יאמי

הודעהעל ידי zaid darwazeh » ג' יולי 19, 2016 12:55 am

:oops: :D :D :D :D
tamtam כתב:אני ממש לא מהבשלנים.... אז כשכבר אני טורחת להכין משהו והוא גם מצליח אני רצה לספר :-)

היום הכנתי עוף עם ירקות, וריאציה שלי למתכון של פירגה (למי שלא מכיר http://www.pirge.co.il - מומלץ!)

אז ככה:

חותכים ושומרים יחד:

2 בצלים (קודם לחצי ואז לפרוסות)
4 גזרים טבעות עבות

סלסלת פטריות שמפיניון - חותכים לחצ כל פטריה (נראה לי שאפשר לוותר על זה...)

חותכים ושומרים יחד -
4 תפוחי אדמה - לרבעים
2 בטטות - לחתיכות בגודל של תפ"א החתוכים.

8 כרעיים של עוף - מופרדות לשוק והחלק השני (שכחתי איך קוראים לו...)

1. מחממים שמן בסיר גדול (שכבה לא עבה), מטגנים את העוף 3 דקות משני הצדדים כדי שיזהיב קצת, תוך כדי מתבלים בכף מרק עוף, חצי כפית מלח - מוציאים מהסיר
2. מוסיפים לשמן שנשאר בסיר את הבצל והגזר - מטגנים עד להשחמה קלה של הבצל - 12 דקות.
3. מוסיפים : כף סילאן, פטריות ואת העוף ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב.
4. שופכים על הכל מים עד לכיסוי ומתבלים: 2 כפות פפריקה, כף מרק בצל, כף מרק עוף, כף כורכום (אומרים שזה מאוד בריא), מלח ופלפל.
5. מביאים לרתיחה ומבשלים 30 דקות.
6. מוסיפים את התפ"א והבטטה , מערבבים קלות וממשיכים לבשל הכל יחד לעוד 30 דקות.

יצא יאממממי.....
,
zaid darwazeh
 
הודעות: 1
הצטרף: ג' יולי 19, 2016 12:28 am


חזור אל הפורום החברתי

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

cron